Motion och hälsa

 

Tällberg är en utmärkt plats för att motionera och träna. För den som vill vandra finns det många vägar och stigar som man kan kombinera efter eget behag. För en lite längre tur kan man välja det röda spåret, 7 km, där man får uppleva en större del av Tällbergs by. Den går längs stranden, men även upp på Digerberget, där man har en fin utsiktspunkt. Längs stranden är den en del av den vandringsled som går från Leksand till Rättvik, via Hjortnäs, Tällberg och Laknäs. För den som vill träna lite hårdare i kuperad terräng finns det utmärkta möjligheter, då det är stor höjdskillnad från Siljans strand upp till toppen på Holen.

Vintertid finns det två skidspår att välja på. Ett kortare, ca. 3 km, där man kan utgå från fotbollsplanen, campingen eller majstångsplatsen. Alternativt ett längre som utgår från Svigattu eller parkeringen i närheten av skolan. Har Siljan frusit till så att man kan komma ut på isen, är det underbart att ge sig ut med spark, skidor eller skridskor.

Information om längdskidspår i Leksands kommun, inkl Tällberg: www.leksand.se

Naturträningsprogram i Tällberg visas här

Tycker man om att träna mycket, kan man ha som målsättning att delta i Tällbergs nya utmaningar:

Tällbergs halvmarathon: www.tallbergmarathon.se

Att koppla av vid Tällbergs strand och camping en varm sommardag, kan bli ett av sommarens bästa minnen. Bada, simma, fika och kanske ta en tur i en båt.

På hotellen finns ett stort utbud när det gäller spa, gym och badmöjligheter. För mer information, se respektive hotells hemsida.