Tällbergs bystuga

 

Bystugan uppfördes som Tällbergs Missionshus 1894 och tillbyggdes 1904. Fastigheten som förvärvades 2004 av Tällbergs Byamän har genomgått en omfattande renovering och modernisering för att användas som Bystuga. Den är nu efter renovering en av de mest välutrustade och moderna Bystugorna i Siljansbygden.

Bystugan är främst avsedd att användas till Bystämmor, Byaktiviteter samt av Bybor och byns föreningar för konstutställningar, julnattsgudstjänst och privata högtidsfiranden mm. I mån av möjlighet kan utomstående hyra Bystugan enligt regler uppställda av Tällbergs Byamän.

Kapacitet
Samlingssalen rymmer ca 110 personer vid biosittning och ca 60 vid bordssittning.

Utrustning
Anslutning till Internet via fiber samt trådlöst Wifi.
Videoprojektor (datoranslutning), filmduk 2×3 meter, DVD-spelare och en professionell ljudanläggning med förstärkare. Hörselslinga.
Välutrustat kök med elspis, två kaffebryggare, mikro- och varmluftsugn, kyl & frys samt professionell snabbdiskmaskin. Köket är utrustat med porslin mm för c:a 60 personer.
Två toaletter, varav en handikappanpassad.

Gällande priser
Halv dag (kl. 07.00-14.00 eller kl. 14.00-24.00)
Bybor*: 150 kr. Övriga: 500 kr

Hel dag (kl. 07.00-24.00)
Bybor*: 300 kr. Övriga: 1 000 kr

Vid längre än fyra dagars sammanhängande hyrestid betalas veckohyra eller en hyra enligt överenskommelse för mer än en vecka.
Veckohyra (7 dagar)
Bybor*: 1 350 kr. Övriga: 4 250 kr

*) Medlem i Byamännen som har betalt byavgiften.

 

 

Boka Bystugan (Stora salen) i Tällberg

Här går det att göra en bokningsförfrågan av Tällbergs Bystuga. Ni ser preliminärt lediga tider (ljusa dagar) och när ni markerar dagen kan ni ‘Skapa ny Bokning‘ antingen förmiddag (från kl. 07:00) alternativt eftermiddag-kväll (från kl. 14:00) genom att fylla i starttiden. Önskas hela dagen anges sluttiden till kl. 23:00. Det går att boka för flera dagar genom att ange önskad slutdag/tid.(Bokning kan tidigast ske 9 månader innan månaden då Bystugan önskar användas.)
Rödmarkerade dagar är 
delvis eller helt bokade. Lila dagar är blockerade och kan ej bokas.

Ni får, efter det att en manuell kontroll gjorts av bokningen, ytterligare en bekräftelse via e-post att Bystugan är ledig samt villkor och kostnader för uthyrningen.

Följ denna länk för att läsa reglerna för Bystugan

Det finns också möjlighet att göra en förfrågan via e-post till bystugebokning@tallbergsby.se. Vid behov av kontakt går det också att ringa: tel. 070 817 64 56 (bokningsansvarig). 

Dansbanan bokas via e-post eller uppringning.