Hotellen i Tällberg

Dalecarlia Hotel & Spa

Dalecarlia Hotel & Spa är beläget på en höjd med fantastisk utsikt över Siljan. Vi erbjuder en restaurang med ett högklassigt kök som serverar á la carte, gärna med lokala inslag. Vår fina spaanläggning med hela 1500 kvm njutning inrymmer gym och yogastudio, swimmingpool, bubbelpooler, varma källor utomhus ång- & torrbastu samt sköna behandlingar. Allt med bästa läge för att njuta och ta tillvara på den unika utsikten. Hos oss får du tid för glädje. Varmt välkommen!

Tel 0247-891 00
www.dalecarlia.se

Green Hotel

Välkommen att njuta Siljan från den vackraste av platser. Högt i Tällberg ligger Green hotel – med utsikt i världsklass! Green hotel har varit en mötesplats för celebriteter, evenemang och helt vanliga livsnjutare sedan 1947. Här finner du en unik plats där omsorg och medvetenhet råder.

Ät, drick och njut med utsikt – från Terrasserna, salongerna eller matsalen där malmkronor och kristallkronor pryder sin givna plats. Även här finner du konst från bl.a. Carl Milles och Johannes Nilsen. Köksmästare Morten Paulsen komponerar menyer efter säsong med rena råvaror och höga smaker, tillagat med kärlek i varenda munsbit.

Välkommen till en värld av Green hotel!

Tel 0247-500 00
www.greenhotel.se

Gyllene Hornet

Med strålande utsikt över Siljan ligger Gyllene Hornet som är ett modernt semester- och möteshotell. En av hotellets största attraktioner är den 28 grader varma och 20 meter långa inomhuspoolen. Här finns också konferenslokaler med modern utrustning, spa, gymnastikhall, minigolfbana m.m.

I den stora restaurangen med fönster mot Siljan serveras familjevänliga måltider som passar både stor och liten.

Tel 0247-512 00
www.gyllenehornet.se

Klockargården

Varmt välkommen till Klockargården hotell i Tällberg!

Mitt i Siljansbygden i Dalarnas vackra natur finns Klockargården – ett färgstarkt upplevelsehotell som har något för alla.

Slappna av på hotell under en helg, åk på en underhållande nöjeshelg eller en skön weekend. Eller samla kollegorna och arbeta i en kreativ miljö under en konferens hos oss. Du bor i ombonade rum och sviter, njuter av den avslappnade atmosfären i Dalarna och kan ta del av en mångfald av aktiviteter, kultur och nöjen.

På vår Hantverksgård finns lokala hantverkare och utställningar samt Bagarstuga och gårdscafé. Välkommen att läsa mer på vår hemsida!

Tel 0247-502 60
www.klockargarden.com

Hotell Siljanstrand Tällberg (tillfälligt stängt)

har ett vackert läge vid stranden med egen brygga och vidsträckt utsikt över Siljan. Här drevs många år en verksamhet med sällsam historia. Men ekonomin vållade bekymmer. Gården var nära totalt förfall när efter ägarbyte 2010, en varsam restauration påbörjades i nära samarbete med museum och berörda myndigheter. Återigen hälsas gäster välkomna till den gamla gården. Nu i boende med tidens krav på komfort. Från stora rum med utsikt mot Siljan, sköna massagebad och minisviter till bibehållet men uppfräschat 40-tal. En del är helt oförändrat som t.ex. Storstugan. F.d. Kaffestugan är ombyggd till restaurang Bykrogen. Klockstapeln, delvis en gåva från en stiftelse i Tällberg, invigdes under hösten 2014. En minigolfbana finns på gården, till sommaren anlägger vi en boulebana.

Tel 0247-25 44 44
www.hotellsiljanstrand.se

Tällbergsgårdens Hotell

Vid Siljan i Dalarna har konstnärer och författare sökt sin inspiration sedan tidigt 1800-tal. Det är lätt att förstå när man väl är här. Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och som lyser av riktig dalaatmosfär. Vi står för hög personlig service och en familjekänsla utöver det vanliga.

I vår vackra matsal med en storslagen utsikt över Siljan och de blånande bergen serveras allt från husmanskost till spännande avsmakningsmenyer. Sov gott i några av våra charmiga rum med tempurmadrass eller Carpe Diem sängar och vakna riktigt utvilad. Totalt har vi 33 rum, allt ifrån mysiga sviter till elegant inredda dubbelrum.

Söker Ni avkoppling och inspiration är Ni välkomna till familjen Åkerblad på Tällbergsgårdens hotell. Hjärtligt välkomna till en njutningsfull vistelse hos oss på Tällbergsgården!

Tel 0247-508 50
www.tallbergsgarden.se

Villa Långbers

Villa Långbers ligger högst upp på toppen av natursköna Tällberg och har en vidunderlig utsikt över Tällbergsbyn och Siljan. En utsikt som har beundrats av konstnärer, tonsättare och gäster på Villa Långbers sedan urminnes tider.

Året runt står matupplevelsen i fokus, både för konferens- och weekendgäster. Under sommarhalvåret finns möjlighet att slå sig ned i våra bekväma utemöbler på verandan, lyssna till skön musik och fylla glaset med något gott. Varmt välkomna till oss på Villa Långbers!

Tel 0247-502 90
www.villalangbers.se

Åkerblads Gästgiveri • Hotell • Spa

Tällbergs äldsta gård, nu fyrstjärnigt hotell. Dalaidyllen i sommar- eller vinterskrud är som gjorda för drömlika veckoslut och romantiska weekendpaket , och i mitten av Tällberg på väg ner mot Siljan finner Ni det anrika och familjeägda hotellet, Åkerblads. Här har släkten välkomnat gäster sedan 1400-talet och idag är hotelliärerna 19.e – 22.a generationen Åkerblad. Känslan av stillhet och lugn sprider sig i kroppen redan vid entréns sprakande brasa, en känsla som lever kvar ända tills dess att Ni längtar tillbaka till Siljans glittrande vatten. Vilken plats passar inte bättre att samla energi på, än just bland Faluröda timmerstugor och sjungande dalmål. År 2012 byggdes SPA-avdelningen ut och nu är det dags igen för nästa nivå i spautvecklingen som går att följa på plats eller på akerblads.se. Välkommen till vår värld, vi ses…

Tel 0247-508 00
www.akerblads.se